Nyhedsbrev januar

16. januar 2024

Status på udbudsprocessen
Mandag den 8/1-2024 var der besigtigelsesmøde vedrørende jord og anlægsentreprisen. Det udbud der omhandler at få gravet rør ned i byen. Mødet var arrangeret af TLV forsyning, Artelia Group og Spentrup varme i fællesskab, og 15 interesserede deltagere, fra 10 entreprenører, mødte op. Heriblandt både mindre lokale og store landsdækkende virksomheder.


Formålet med mødet var, at gennemgå projektet og afklare entreprenørernes spørgsmål, så de interesserede blev klædt på til, at kunne afgive et bud på projektet.

Udover at der i Spentrup og Jennum skal graves ca. 37 km. rør i jorden, var der fokus på selve processen for udbuddet, betingelser og indholdet i en kontrakt, de lovpligtige dokumenter afledt af et EU-udbud, og selvfølgelig tidsplanen.
Det var et rigtig godt møde med en masse positiv energi, og vi venter nu spændt på at der kommer priser ind på udbuddet.

Næste del af udbuddet er selve varmeværket, og tilhørende bygning, hvilket der arbejdes på højtryk med i disse dage.

Projektet og udbuddene kan løbende følges på vores hjemmeside, klik her for at læse mere.

Afkobling af naturgas
Som vi skrev i oktober, findes der en afkoblingsordning der administreres af Evida, og den åbner for ansøgninger igen d. 18. januar 2024. Der kan læses mere om denne på Evidas hjemmeside, men vi vil også kort redegøre for deres vilkår her:

I forbindelse med en ansøgning skal der påføres af afkoblingsdato, som ingen i byen kender før der endeligt er indgået kontrakter med entreprenørerne. Dog kan denne dato flyttes i et interval af 7 dage til 12 måneder.

I et tænkt eksempel kan en husstand, der er lovet fjernvarme i 2. halvår 2024, ansøge med datoen 31.12.2024. Når ansøger så får at vide, at fjernvarmen bliver tilkoblet 27.11.2024, skal vedkommende blot ændre afkoblingsdatoen til denne dato, senest 8 dage før.

I et andet eksempel, hvor en husstand er lovet tilkobling i 1. halvår 2025, kan ansøger også søge med datoen 31.12.2024, og på et senere tidspunkt, udskyde datoen i op til 12 måneder. Har ansøger en præcisdato inden 31.12, påfører man den, alternativt kan man udskyde datoen til 31.7.2025.

Det er vigtigt at understrege, at man ikke kan annullere en afkobling bevilget gennem ordningen, så søger man og får det tilkendt, så skal gassen kobles fra. Det er således op til den enkelte at vurdere, hvilke chancer man vil tage for at få tilskud til afkoblingen.

Spentrup Varme har ingen indflydelse på hverken afkoblingsordningen, eller håndteringen af afkoblingen,
og vi opfordrer derfor til, at I selv kontakter Evida, eller læser det med småt på hjemmesiden, så I kender
betingelserne.

Læs mere hos Evida, klik her.