Nyhedsbrev februar 2024

27. februar 2024

Vi tror stadig på fjernvarme til efteråret!



I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Stor interesse for flere af vores udbud
  • Bump på vejen
  • Dato for endelig afklaring
  • Planen for fortsat at levere varme i efteråret


Interessen for vores udbud
Vi har som tidligere skrevet 4 udbud i gang: Rør- og montagearbejde, Akkumuleringstanken, Jord- og anlægsarbejde samt Maskinbygning og varmecentral.
For de 3 førstnævnte har der været meget stor interesse fra både større og mindre entreprenører. Det håber vi giver både gode priser og mulighed for at kombinere tilbud fra flere bydere, så vi kan sikre tidsplanen. Pt. forventer vi 5 tilbud på rør- og montagearbejdet, 4 på akkumuleringstanken og 8 på jord- og anlægsarbejdet.


Et bump på vejen

Da vi havde udsendt de 4 udbudsmaterialer, viste det sig, at der ikke var interesse for at byde på maskinhuset og varmecentralen. Det var frustrerende, men vi måtte indse, at vi havde været for specifikke i vores krav, bl.a. til bygningens udformning og lidt for optimistiske i forhold til hvor meget "overkapacitet" vi kunne få for pengene. Overkapaciteten var tiltænkt som en fremtidssikring af anlægget, da vi håber at få hele byen med på sigt.
Vi har nu ændret udbuddet, så der er mere frihed til at designe bygningen og nøjes med at kræve plads til udvidelse og ikke allerede nu få opsat ekstra varmepumpekapacitet.
Dette har medført, at vi har måttet acceptere, at vi først begynder at få tilbud hjem på dette udbud medio april.
Det positive er, at der allerede er 4 entreprenører, der er interesserede i at afgive et tilbud.


Dato for endelig afklaring
Da vi skal bruge priser på alle udbud, inden vi kan acceptere nogle af dem, er det maskin- og varmecentralen, der sætter den endelige dato, og det er 17. maj 2024. Vi har derfor udvidet tilbudsperioden for de 3 øvrige udbud, så vi her får så mange tilbud som muligt.


Planen for varmelevering
På trods af de udfordringer vi har oplevet, at det fortsat vores ambition at levere varme til efteråret.
Måden vi håndterer dette på, er at etablere små decentrale varmeværker, der kan levere varme, når der er udlagt rør i de enkelte etaper.
Disse decentrale værker kan vi leje, da de er indrettet i containere, som kan placeres efter behov, og leveres tilbage, når vores eget varmeværk står klar.
De foreløbige beregninger viser, at dette kan håndteres indenfor den budgetterede økonomi og dermed ikke vil fordyre vores projekt.


Opsummering
Projektet kører på højtryk, og vi er godt hjulpet af både TLV-Forsyning APS og Artelia, der er gode til at håndtere udbudsprocesserne, gå i dialog med entreprenørerne og få afklaret alle tvivlsspørgsmål.
På trods af forsinkelser på det ene udbud, er der en god plan for fortsat at holde tidsplanen og levere varme som lovet.
Vi ser frem til at få de endelige tilbud, og de tidsplaner som entreprenørerne byder ind med, så vi kan skabe et endeligt overblik over både tid og økonomi, som vi kan præsentere for jer.

Med Venlig Hilsen
Bestyrelsen - Spentrup Varme A.m.b.a.